31 mars, 2019

Välkommen Viktor Rydbergs skola Sundbyberg!

Till sitt nya Campus i Sundbyberg har Viktor Rydbergs skolan Sundbyberg (VRSS) valt Admentum som administrativt skolsystem. VRSS använder sedan tidigare Canvas LMS och den 1 mars 2019 gick VRSS grundskola över till Admentum.

Hösten 2017 öppnade Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor ett helt nytt Campus i centrala Sundbyberg. VR Skolor började med en grundskola för årskurserna 7-9. Skolan växer organiskt och till hösten 2019 är högstadiet fullt utbyggd med 450 elever. Till hösten 2019 så öppnar VR Skolor även ett nytt gymnasium (Viktor Rydberg Gymnasium Sundbyberg, VRGS). Campuset kommer vara fullt utbyggt 2021 och rymma 1100 elever från år 7 till gymnasiet. Stiftelsen Viktor Rydberg skolor driver en modern utbildning i teknisk framkant och har därför varit noggranna i sina val av IT-lösningar.

Vad är Viktor Rydbergs vision om digitala skolsystem för VRS Sundbyberg?

– VRS Sundbyberg vill bygga ett skarvlöst digitalt ekosystem som synliggöra samarbete mellan lärare, ger struktur till våra inlärningsmiljöer och stödjer elevernas personliga kunskapsutveckling. Vi ser att Admentum kan vara en viktig del av det ekosystemet som vår SIS (Skoladministrativt system).

Vilka aspekter var viktiga för er när ni valde ett nytt SIS-system (Admentum)?

– När vi valde Admentum som vårt SIS, letade vi efter ett system som kunde vara den "pusselbit" som kunde integrera och stödja de andra "bitarna" i vårt ekosystem. Vi vill ha ett system som är enkelt att använda och lätt att ansluta till andra system.

Vad tror du Admentum och Canvas kan bidra med hos VRS?

– Vi hoppas att Admentum och Canvas tillsammans kan bygga en skarvlös och öppen plattform för att stödja våra inlärningsmiljöer. Vi behöver en gemensam struktur (Admentum) för att hjälpa eleverna att fokusera på lärandet samtidigt som vi behöver en flexibel struktur (Canvas) för att låta varje lärare (våra lärande ledare) anpassa sig till individens och gruppens behov.

Andra nyheter

April 5th, 2019

Admentum på Edtechkartan

I Edtechs kartläggning av edtechlösningar kopplade till svenska skolans processer och behov finns vi med i hela kedjan. Admentum är ett övergripande, enkelt och säkert system. Dessutom är vi det enda edtechföretaget som också har journalhantering för elevhälsoteamets arbete. Vi har helt enkelt system som är avgörande för en hållbar skolmiljö där inga elever trillar mellan stolarna.

Kolla in kartan via denna länken: Edtechkartan

Läs mer
March 31st, 2019

En säker väg in!

VD:n tipsar: En säker väg in - så får ni ett strukturerat elevhälsoarbete!

Läs mer

Admentum Nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress för att få senaste nyheterna från Admentum, information och uppdateringar och inbjudan till föreläsningar och events.

Samtycker: När du anger din e-postadress godkänner du också att dina uppgifter används i vår verksamhet för att skicka erbjudanden och information till dig i våra nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kan enkelt avbokas via länk på aktuellt nyhetsbrev eller via info@admentum.se.

Enligt personuppgiftslagen har du rätt att få del av de uppgifter som vi registrerat om dig. Om sådan information är felaktig, irrelevant eller ofullständig kan du begära att informationen ändras eller tas bort.